fredag 10 juni 2016

den 10 juni 2016





Fåglar flyger i streck eller mer plogar, plogen drogs av en oxe av oxar, har du sett hur ekoxar visar det tyngden är; en lätthet i regnbågstoner.
Plogen plogar åkern, såningsmannen sår med säd i en korg i en slags kont över bröstet, såningsmannens vänstra hand är en vinge kan hända.
Fältet sås samt täcks, trädgårdsmästaren sätter frön, gallrar följer grödan, sätter morötter lök vi behöver ej räkna dem alla. Det vi når fram till är att detta är ett växelbruk samt fälten läggs i träda just för att jorden ej skall utarmas. Så är det med plogar med sådd med växande.
Vad är det vilket gör att axen stiger upp, metronomen håller en jämn takt, puls; det finns en ställning där metallbollar är upphängda, rör du vid en boll sätts rörelsen igång, en rörelse vilken stegras genom mötet genom friktionen, vid en viss hastighet ser du ej längre bollarnas kroppar, bollkropparna, formerna det enskilda utplånas, smälter samman eller exploderar just för att axen skall stiga upp, växter vet, djur vet allt vet egentligen vet människan att hon inte är kroppen hon har kroppen, kroppen en slags ränsel eller den bild du ser, fylld med komponenter och du är den vilken konfigurerar allt sammans; ditt liv allts liv.
Bollarnas rörelse, polernas plus fram minus bak, kan liknas vid färgsnurran ur de många färgerna framstiger vitt, har du en vit färgsnurra framstiger färgerna, regnbågsfärgerna, aurafärgerna, så är det och säg är inte detta renodlat vackert, giftfritt ekologiska tankar.


Inga kommentarer: