söndag 16 december 2007

ALKEMI


Inför Fjärde Adventsveckan

I människan lever Alkemin. A – KronChackra, L – Tredje Ögat, K – Strupen, E – Hjärtat, M- Solar Plexus, I – Fortplantningen.
Alkemin är VärldsOrdet, är Kärlek.
Ni har alltid sökt lösa Alkemins Gåta, den bär ingen Gåta, den är.
Åter har människan sökt finna svaret i delen, det vill säga utanför Helheten. Ni har åter sökt Göra någonting istället för att SE det Skapande Skeendet.
Visst är det så att Alkemin finns i delen, det är dock klanger dessa klanger tonar, lever i ljuden.
A är att Öppna sig i Solens Ljus, Bejakelsen av Ljuset. A är ett Vokalljud, lever I Själens Urminne. Detta Ljusminne strömmar ned och Fyller människan med L. L talar nu till människan: Lev i Harmoni- L är Harmonins Öppnade LjusVäg. Solens Strålar Fokuseras i dig och strålar sedan ur dig. Detta är en Ljudande konsonant och lever i handlingens Kärleksström. Strålar ut från pannan – Hjärnans säte och visar dig att tanken skall genomströmmas med Värmande Kärlek.
Vägen är nu Öppnad och Ljuset Strömmar nu vidare ned i människan :
I Begynnelsen var ordet. Ordet talar nu Skapande i varat. Det vill säga bilderna inkarnerar i varat. Detta ljud är även det en konsonant, denna konsonant ”stöter ned” grundpålar i varat, din grund är i Gudomens Ljus, du är en grund I Varat-
Därigenom verkar det Sanna livets kraft. Det Sanna Livets Kraft Är Jag Är I Dig – Du är I Mig. Se skönheten i bilden, du omsluts av en Ljusfamn, Ljuset förs in i dig, blir ett skyddande hölje runt Dig, en rustning, du öppnar dig i Ljus för Ljuset. Det Är att uttala: Ljuset Är I Mig och Jag Är I Ljuset. E är en Vokal och lever i Själens Urminne och är återigen ett Ljusminne.
Livet är nu i SamKlang, Modern vaggar sitt Barn, Modern nynnar mjukt och melodiskt M – M – M, icke för att Söva Barnet, Sången vakar Över Ljuset, i sången verkar strömmen uppifrån, Faderns/Den Store Andens Ljus strömmar Uppifrån och Ned – Moderns Värme Strömmar Nedifrån och Upp. I det Ljuset och Värmen Lever Det Sanna Väsendet.
Människan kan nu Stråla i varats liv. Se bilden av I, fyll er med bilden av I. Det Är Ljusets Kraft, det Är att Jublande utbrista: Jag ÄR i varat, därigenom är människan, det levande väsendet Ljus i och för varat, hon är belivande LjusVärme. Hon är I det, hon en gång önskade att vara I, Hon är nu i Sannhetens Ljus. I är en Vokal, är ett Vokalljud, lever I Själens Urminne. Människan är Nu i sitt LjusLiv.
Detta är Ljudklanger, dessa ljudklanger strömmar ut i varat. I egentlig mening bildas liksidiga stråltrianglar från väsendet.
Se Granen, dess topp, lek med bilden att alla Grenar strömmar ut från toppens Mittpunkt, denna mittpunkt sjunker nedåt eller förflyttar sig, Grenarna Strömmar hela tiden ut ifrån toppen och åter in till väsendets stam. Strömmen är hela tiden en Harmonisk Andning. Den liksidiga triangeln blir då bilden av Moderns famn.
Toppen visar oss Strömmen Uppåt och vad finns under Granens Grenar, det finns en grotta eller en boning eller ett skydd. Modern vaggar sitt Barn, Barnet reser sig upp mot Ljuset, reser sig upp är Stammen och Toppen Är Kronan.
Vi har talat om Färgklanger, dessa lever även de i människan, de är ett skimmer, likt det vaknande Gryningsljuset. Detta skimmer förtätas i det dagliga livet, genom tonklangerna. Egentligen är alla levande väsen klanger.
Se Havet,
Fader Sol smeker dess yta, Fader Sol Skriver med Solstrålar, Solstrålarna fyller Havet med Ljus. Fader Sol skriver: Det Är Sannhet.
Se bilden av Solstrålarna då de synes likt vägar mellan Himmel och Jord. Himmel och Jord är icke delade, separerade, de är ett.
Fader Sol skriver åter med Solstrålarna. Fader Sol Visar er: Det Är Sannhet.
En stor gåva gives er, då ni för en Himmelsk sekund vågar Öppna er för att kunna Se, för att Vilja SE den verkande Skönheten, då Fader Sol skriver Genom Den Store Andens Ljus.

Det är så att Livet är ett tillstånd, icke ett statiskt tillstånd, ett föränderligt tillstånd, ett växande tillstånd, ett växande i Ljus och Värme, ett skimmer, likt det vaknande Gryningsljuset. Detta skimmer förtätas i det dagliga livet, genom tonklangerna.
Försök att inse detta, det är icke lätt att se detta. Ni skapar ett stort hinder genom att ni så gärna vill vara något. Åter ser ni den yttre bilden av att vara. Ni vill så gärna vara något, bära en titel. Ni glömmer därigenom att ni är något. Ni är alla Skönhet. Ni Är Konungar och drottningar, KronBärare, LjusKonungar och LjusDrottningar.
Då ni kan se detta Öppnar sig Alkemins gåta, det finns ett ordspråk hos er: ”Allt är inte guld som glimmar.” Det är sant, det sovande livet är glimmer eller ”kattguld”. Det Vakna Livet, det MedVetAnde Livet är Guld.
Guld Är Värme och Ljus, Är Helande. Guldets Energier löser det Stelnade/Förstelnade.
Då ni ser att Livet är ett Tillstånd, ett odelbart faktum, blir ni det Alkemin har sökt skapa. Ni ÄR Guld i tillvaron.
Indianerna, Inkafolket visste detta, alla de folk vilka har tillbett Solen har Vetande Levt I detta. Livets tillstånd Är Samskapande, SamKlingande Verkande, Helande Energier.
Tillbett Solen, det gör ni ju egentligen alla. I Sommarens tid tillber ni Solen, ja, vad är det ni egentligen gör i era solarier. Ni överlämnar er egentligen för att bli vackrare. Det är ytbilden ni söker göra vackrare, det ni icke klart ser är att ni mår bättre även i er. Tyvärr är det så att detta må bättre liv är kortvarigt, det tillhör det sovande livet. Det ger, låt oss kalla det ett pergamentsartat liv - det livet i sig kan föda en längtan till Själens Urminne/Ljusminne och tala till er, leda er till VaknAnde Liv.
Ljuset ligger icke utanför er. Ljuset lever endast i och genom den sunda fostrande Viljan och det Egna arbetet. I Fostran av Dig Själv/Ditt Själv I SjälvKännedom. Det handlar icke om att döma dig själv.
Självkännedomen Lever I helheten. Bekräfta Varandra I Skönhetens Rörelse, denna rörelse är Värme och Ljus.
Ni kan icke vandra eller leva i Ljuset om ni icke förlåter er själva. Det måste ske i denna tid. Barnet skall åter födas i er.
Detta kan icke ske genom konstlat ljus eller genom konstlad yta. Ljuset går icke att plagiera eller rekonstruera. Det går icke att göra en affisch av ett sant Konstverk. Lika lite kan artificiellt ljus tillföra er liv genom Ljusets Sannhet, den Genomgripbara Verkan Uteblir.
Nåväl det vore så mycket enklare, det skulle bespara er så mycket onödigt arbete, om ni kunde viljande SE den sanna Solens Ljus, istället för att hela tiden söka se Ljuset utanför er. Ljuset är icke Utan , det är För er.
Överlämna er åter till Ljuset och Värmen.
Lev I Tillit,
Vandra I Skönhet,
Det Är Alkemi,
Alla Levande Väsen är Alkemi.
Se, De Tre Vise Männens Gåvor.



1 kommentar:

livslycka sa...

FAnn din bogg nrä jag sökte på Kronchackra. Jag är rellativt ny och i ett lärande Återkommer snart och ska läsa mer// Kramar Bettan

Blogg: http://pellebettan-livslycka.blogspot.com/