tisdag 24 februari 2015

den 24 februari 2015






det kommer ej an på teknikens under
det kommer an på fingrars sensibla viljeserinring


*


hölj floden i dina händers kärlek
kärleken är det vilken klargör ondskans taggursprung

har du sett ett djur skria med en tagg inkörd i trampdynan

vad gör
du


*


vem tror du är vallen:
klipporna, muren eller havets stegrande

*


visst var det så i en stund av är att bergen reste skuggor upp och skuggorna klättrade steg till steg. de vilka följde detta resande denna klättring viskade om stegpinnar viskade om parallella pelare stegar. undrade de någonsin varv för bergen reste dessa stegar till vem, vilka eller till vad.
hade de vilka såg skeendet stannat sett vidare hade de sett skuggor klättra steg till steg uppför stigarna och k den stund de nådde den så kallat sista översta stegringen hade de sett en mantel skimrande behagfullt kaskadljus. ett ljus vilket var tämligen vilsamt för ögonvyer.
när ögonen hade vant sig hade de vilka följde detta skådespel sett skuggorna frigöras hade de sett vad var det, det var vad.
kan ske hade de inlett samtalet om vadstället det vilket ligger i den skog de just passerat för att nå utsiktsposten. hade de kanske hört skovelhornet när  postiljonen kom ridandes på den glänsande svarta hästen eller var de skuggor. postiljonen lämnade ett vackert kuvert med ett vackervikt ark, post och väktaren stod på post där vid vadstället. där vid vadstället där en flotte är lagd, surrade med ett rep ett rep med vilket flodväktaren förde dem över, färjkarlen, kvinnan ty dessa var make samt maka. och där i det vidkronade trädets höga grenar hade de kunnat se en ellips med svarta planeter vilka surrade svävade i luften. planeter bin soldroppar doftande honung. vem slungades orden vem slungades kastet, kanske slungades repet till drag och vinden drog genom de öppnade sommarfönstren, luften vibrerade i syrsors sånger. floden doftade sommarland och de fördes över vadstället behövde ej vandra länge förrän de nådde utsikten, de kunde se med blottade ögon hur bergen reste skuggorna, stegar vilka nu blev, steg in i vingfolksskrudar, kan ske korpar kanske allt det vilket de såg och natten vandrade i silverklarhet.
så såg de bergen skulptera vita band eller kjolar eller slöjor i vitt och bergen var så vackra när de dansade fria med gryningens purpurblad.
vem spelade vem rörde vid tonknoppar, regnen. fragila fingrar sensibla sensitiva taktilberöring.

allt detta såg de utan att undra vad, de bejakade upplevelsen av synerna de gavs

Inga kommentarer: