torsdag 12 juni 2014

den 11 juni 2014


Tanken är ordens förgänglighet
Orden är en droppe i havet
Havet är
Det sammantagna
Av de tusen andningarnas
Skönhet

Nu är det ju inte så konstigt med cirklar inte med trådar heller, eller hur.
Horisonten beskrivs ofta vara en strimma inte precis en tråd. Kanske en ledtråd eller ett ledljus. Nåväl låt oss säga en tråd.
Tag denna tråd, denna strimma samt lev med bilden att jorden är en boll är rund
 Tidslinjen horisonten är ju lindad runt, eller hur.
Vart än du i världen dig vänder är horisonten synlig. Denna strimma denna tråd.
Så i det avseendet eftersom jorden är rund är ett klot så måste ju denna tråd vara ett nystan. En tråd, en ledtråd den röda tråden. Silvertråd säger somliga. Varför ej en glödtråd. Vilken lyser upp dig.
Nej men en cirkel.
Ariadnetråden återkommer vi ofta till.
Så ser vi nu cirkeln, det är inte så konstigt med cirklar. Däremot faller det ej människan, ofta, på läppen. Faller det inte, oftast, människan till behag då vi säger livets cirkel, att hon går i cirklar.
Varför mumlade han månne; rör ej mina cirklar, kanske av den enkla anledningen att han såg innebörden ty i varje liv finns en så kallad röd tråd. Du avviker ibland ifrån tråden men i det stora hela i det stora livspanoramat kan du se att du egentligen av dig själv leds till denna tråd vilken ändå är din ledtråd. Denna tråd lämnar inte dina steg åt eller till slumpen för denna tråd vet att slumpen ej finns. Dina avvägar kan du kalla ekervägar, ekrar i hjulet. Minns då den eviga andningen i periferi samt centrum.
Stjärnliv kanske vi kan säga.


Inga kommentarer: