tisdag 13 maj 2014

den 13 maj 2014

Det är det där att låta människan. allt . le


Det finns de vilka vandrar ut i öknar
Väljer
Eller lyssnade till en klippas röst
De sätter sig helt stilla
Har de stannat
De har ej stannat
De har stillat hasten
Dessa lyssnar

Kallas kanske av förbipasserande
För heliga
Eller av en del kallas de för tokar

Kanske ler ökensjälen
Ty denna vet sin väg

Ler inte elakt ler i kärlek

Minns kanske stadens brus alla ordsvärmar åsikter uttryck

Jag är viskar ökensjälen

Kanske hör den åseende rösten viska mjukt i sanden

Kanske återvänder den åseende för den åseende kände en dragning till
Börjar benämna ökensjälen mästare guru alla dessa beteckningar

Sanden virvlar mjukt
Sandhavets yla krusas en aning

Kanske hör den stannade vid en viskande stämma

Din mästare är jag ej
Din guru är jag ej

Du är din mästare
Du är din guru

Du viskade vem är jag vad vill jag vilket är mitt livsändamål
Det är det första kornets vaknande

Jag
Är en ökensjäl
Ett av alla dessa sand
Korn

Låt oss lyssna till sanden

Hur sanden målar med mjuka fingrar

Och sanden stiger upp ur havet

Du öppnar ögonen
Ur det slutna stiger synen
Vad ser du
Är scenen regisseringen densamma, den samma. Den vilken du vandrade i drömstäderna.
Molnen öppnar ögonen
Du säger du ser gluggar i molnen
Gluggar eller sprickor

Du säger du ser gluggar i molnmantelns tätt sammanslutna
Varför slöt molnen sig så tätt samman
Vad visade de dig
Frös molnen
Kröp rädslan in
Gladdes molnen
Sörjde molnen
Molnen vet

Du ser gluggar
Det är just detta med att öppna

Korpen är vis det heter korpgluggar
Korpen ler med gnistandedjupa vingar
Vem bar mig i handen
Fjädrar skimrar i
allomfärger
Vem bar mig

Det är det där att låta människan . allt . le.

Att vandra med bakombarnet är inte alltid att hålla fast leva kvar i den klädnaden.
Det kan också vara just bilden av fadern modern vilken håller barnet i handen samt vandrar i livet. Nåväl oftast är det barnet vilket håller föräldern i hand ty barnet har öppnade ögon medans den vuxnes ofta är beslöjade komna.
Att minnas kan vara ett försök – för sök tråden – ett försök eller en vilja till att förstå – för – stå - stigen – förstå varför det komna ej stämmer överens med det gångna. Stigen var lagd nu har den många veck. Så kan det vara. Där är tanken en stigfinnare e spejare i minnets korridorer. Barnet upplever världen ty barnet är världen. Det gångna kan du vandra med. Se dock ständigt barnet, barnet bär en vilja till insegel.

Det är just detta med öppna. Öppna upp. Vilket är insikten i hur allt väver.
Se detta ord, ett ord vilket blivit ett populärord ett populäristiskt ord,
Insikt; ser du de n vilken spänner bågen samt siktar, på sågs det, egentligen siktar ögat in. Låt oss stanna vid denna båge.

Cirkeln, så mången människa suckar; är livet bara cirkelgång. Denna cirkel är ej en upprepning, hur kan det vara en upprepning, finessen är att cirkeln inte har vare sig början eller slut, har den skarvar, det vet endast cirkeln. Ty cirkeln bär inte vilja att skava dina fötter, har skarvar uppkommit av slag så kan du vara helt säker på att cirkeln har läkt dem, putsat dem just för att du inte skall göra dig illa.

Det är det där att låta människan . allt . le.

Matematikern ritar en cirkel en geometrisk figur samt visar dig periferin, periferisk verklighet. Gör en punkt i mitten samt säger origo, du ler. Cirkelns mitt samt cirkeln omkrets är nu ritad. Så sätter matematikern punkter samt drar linjer till mitten varje stråle är en radie; radie är ett vackert ord. Ser du ögats iris. Nåväl pupillen andas strålar vandrar in och ut, ut och in. Så är det i livet ändå går du runt i cirkel. Allt är en cirkel så är havet en cirkel, vågornas in och ut, ut och in är till viss del en synvilla. Se skovelhjulen bak ångbåten, se kvarnhjulen. Dessa hjul är en bild av havet av det vågen egentligen är det är en bild av livets cirkel. Det lyfts korn aspekter ur djupen ständigt och hjulet är inte stilla samt når ej den samma punkten ty det finns i denna rörelse varken slut eller början det finns skeende, rörelse.
Ändå räds människan denna livscirkel, ser den vara tråkig, ser den vara i en evighet; minns i detta att evighet uppkommer av att du vill hålla fast, du stoppar upp ett skeende. Evig är den upplösta tidens skönhet och det är cirkelns rörelse. Ekorrhjulet eller snurran vilken ges till inomhusmöss eller råttor snurrar och djuren vet glädjen i detta, varför tror du de springer. Definitivt inte ur den hetsen av den hets människan försöker frångå cirkelns tråkighet.
Matematikern visar dig cirkeln rader, diameter samt många andra vackra namn vilka förtäljer dig delar i helhet, förtäljer dig det vilket sker då du stiger ur eller av din väg;
Korda sekant. Säg hur kan en cirkels vandring vara tråkig är den inte en slags trygghet att vandra i. Nåväl då du når till en viss punkt står du ju på vågens högsta topp för det finns höjder samt dalar i cirkeln. Hjulet är i ständig rörelse allt detta flata är en så kallad synvilla. En synvilla given för att du skall uppleva allt det vackra i ett så kallat stilla tillstånd.

Det är just detta med öppna. Öppna upp. Vilket är insikten i hur allt väver.
Se detta ord, ett ord vilket blivit ett populärord ett populäristiskt ord,
Insikt; ser du de n vilken spänner bågen samt siktar, på sågs det, egentligen siktar ögat in. Låt oss stanna vid denna båge. Vid de bilder vi så ofta nedtecknat.
Du ser honom helt fokuserad hålla bågen. Det du ser är en halvbåge, en halv cirkel. En skuren cirkel i mitten, diametern är strängen.
Minns i denna bild dessa speglingar eller fortlevelser eller fortplantningar, vidga vyerna. Du ser en halva av, egentligen är denna halva en cirkel. Kanske är det just det vilket sker i dessa back- up gränder i datorstigarnas molnvävar.
Nåväl pilen är en slags linje, kanske en bassträng vilken förflyttas dels i sträckandet samt dels i släppandet, så ser det ut. Cirkeln har i detta fyra delar låt oss säga kvartstoner.
Var, var vi – jo, insikt
Du öppnar ögonen samt möts av ja, det är beroende av vilken sida du ligger på.
Ett av allt det du möts av är ljus samt värme
Sömnen skänker dig livskrafter
Just värme genom ljus

Ljus genom värme

Inga kommentarer: