torsdag 15 maj 2014

den 15 maj 2014

man kommer till stränderna
där klipporna reser sig så höga att man ej orkar klättra mer

jag har klättrat så länge mina fötter kan minnas
klättrat i bön
förbarma er

lunnfåglar
lunnefåglar

klipporna bar grottor

kanske gjorde jag intrång
vingarna flockades runt mig
hackade skränade

i tystnaden föll jag

lade mig stilla i sanden
drömde

jag är ett ägg

skalet
vaggan

vinden vaggar mig med
trösteord


Visst finns det ljusskuggor, dessa ljusskuggor kan vara dofter av eller svunna vandringar.
I form av själsmöten, andemöten, ljus vilka tände skäppan, lanternan, lyktan i stunder av liv.
Stunderna behöver absolut inte vara av mörkerslag. Stunderna behöver absolut inte vara i mörker. Dessa ljusskuggor är glittrande bokmärken, änglamärken ty dessa möten är fläkten av en ängels smekande hand.
Undrar du hur en skugga kan vara ljus, du behöver inte undra, det handlar om trösklar. Det handlar om slöjans mjuka rörelser. Det handlar om tyllgardinens lätta luft, tyllgardinens mjuka fläkt i det vinden stiger in genom det öppna fönstret, kanske det franska fönstret.
En gång hade jag ett rum, så mycket älskade jag detta rum. Rosalaserade väggar. Den vilken laserade rummet var en laserare en man kommen från Danmark.  Han hade ett vackert lugn, mannen rökte pipa glasögon bar han. Hans namn minns jag, det nedtecknar jag ej. Minns att jag satt i det franska fönstret, mitt hår rördes av solen och mannen sade att jag var vacker med auran, solauran runt mitt huvud. Mannen var en konstnär hans hustru minns jag, hennes namn minns jag, det nedtecknar jag ej, hon var musiker och hon målade med penslar hon också. En vacker kvinna med spann fyllda av lugn.
Rummet laserades vackert, han tyckte om denna konst, det var en vacker undervisning, han var en laserare visade skikten. Rummet hade just ett franskt fönster. I det fönstret kunde jag sitta, drömma färder, drömma ifred, i frid.
Det jag ännu kan drömma, kanske försöker jag drömma om instigandet att vara ett orört barn. Vandra med ålders man vilken innehar lugnet, visande lyssnande.

Vitt hår samt vackra goda ögon, händer ansikte fyllda med livstecken, steg fyllda med lugn. Rösten säger, ålderdomsrösten säger värmande; tösen min, så här är det, låt oss tyda tecknen utan varsel av varse natthimlars moln.

Inga kommentarer: