lördag 17 maj 2014

den 17 maj 2014


Ängen är ett varmgult hav
Maskrosor
Lever med bilden av hur mycket maskrosor får möta, hur de rycks upp slits upp dras upp och hur många människor mulnar inför maskrosor, svär och gormar.
Lever med bilden av att maskrosor kommer dit där ljus behövs. Det var inte mycket snö denna vinter, denna vår är maskrosorna stora samt kraftiga samt i stort antal. Lever med bilden av det ljus maskrosor skänker. Kisel.
Lever med bilden av maskrosmjölk.
Ser ordet maskros. Ja, jag vet det finns ett latinskt namn.
Ändå är det maskros jag ser.
Visst skulle jag kunna se maskar, daggmaskar med flera.
Det gör jag inte.
Jag ser ett väsen vilket bär mask.
En sådan mask vilken hålls i handen samt lyfts av i midnattens gryning.
Lever med bilden av rosen
Rosens symbolik
Åter lever bilden av fabeln om rosen
Varför rosen fick, gavs taggar. Jag har ännu ej hittat den. Tror inte jag behöver hitta den. Rosorna visar mig tydligt meningen med taggar då jag arbetsr i trädgården. Hullingar, taggar vilka greppar in. Rosen kanske tror jag skall dra upp den. Det är ju det jag gör med det så kallade ogräset.
Maskrosen skänker oss många gåvor i form av ljus och mycket mer

Egentligen skänker maskrosen allt det vilket kärlek är.
Ser bilden av hur masken lyfta av då kärleken bejakas
Livet kan vara en lång natt innan kärleken stiger in
Då lyfts masken av
I värme
I ljusgivan

Maskrosen är givarhänder

Så sitter du helt stilla i ett stilla vilket är vaket viloläge. Säger vi stiltje är viloläget instiget i låt oss säga djup sömn, sövd sömn. Du andas en slags underströmmar i ett slags omedvetenhet. Allt detta är endast beteckningar till förståelse eller förklaringar. Det är ju så att du kan vara stilla i vakenhet vilket av mången sägs vara sovande. Nu har vi trasslat reven vilken vi i övandet släppte fri. Så är det med kastspön. Nåväl en rev kan du även ha i handen i form av ett nystan. Vad ser du. Jojo en jojo. Till den behöver du också övandesteg. Jojon är en god bild av det vi här önskar nå. Jojon består ju av två trärundlar, sammansatta av en träbalk eller en mittaxel. En tråd är förbunden med denna avvägda tyngd. Jojon har alltså tvenne rundlar, tvenne i en kropp. Tråden, låt oss säga reven är bunden runt livsaxeln eller till. Runt fingret har du en ögla, du släpper och med en lätt knyck vandrar jojon uppför tråden. Det är sant, spindelvandring, spinnandevandring. Här, i denna rörelse lever det omedvetna samt det medvetna. Eller vara i eller vara borta. Överströmmar samt underströmmar. Därav är dessa beteckningar förklaringsmodeller. Din upplevelse är det vilket sköljs upp eller fram i just; så sitter du stilla, helt stilla i ett stilla vilket är vaket viloläge. Detta är drömmens förklaringsljus du är förverkligandesteget.


Lyssna till maskrosens sång.

Inga kommentarer: