fredag 13 maj 2016

den 13 maj 2016




Perfekta; fråga vad det perfekta är: är det i människoögon det hårt åtdragna skärpet.
Är det i människoögon – vad.
Otillräcklighet; regnet faller, sjunker in, sprider sina vingar; detta vet ökenvandraren, liksom att en pistill i blomman inte är hela blomman, varje stund ligger framför näsan, pollenmjöl, stunderna är ringar du kan se i havet, i allt, stunden är en knopp vars kronblad, ringar vidgas i eoner, oändligheten.
Till räcklig, tillräknelig, otillräcklig otillräknelig; från var kommer denna känsla en känsla vilken naturligtvis ej är att förringa eller förkasta; det är en adekvat känsla vilken de flesta lever med att inte ha tillräckligt att inte vara tillräcklig utan i stället otillräcklig, detta otillräckliga är en utbredd känsla.
Ser vi på detta ord; otillräcklig kan vi ju sätta ett bindelstreck lite här och var eller dela upp detta ord i flera ord då blir det o till räcklig; detta o kan ju vara oh vilket är en positiv känsla i mötet med skönheten. Ordet tillräcklig blir till räcklig; jag räcker handen till.
Träden lever ej med tillräcklig eller otillräcklig, träden lever i är, blommor växter lever i är och just därför att detta huvudbry inte har drabbat dem kan de stråla skänka allt det dessa gör.
Så når vi ordet tillräknelig; tillräknelig vill alla helst vara; klok, intelligent, ett högt IQ, behärskad, med mera, allt detta hellre än otillräknelig, otillräknelig är inte eftertraktat. Vi kan göra likadant med dessa ord, det vill säga dela upp dem varvid dessa ords innebörd ges en helt annan mening.
En fors kan ju sägas vara otillräknelig, ett fyrverkeri allt detta så kallade vilda, det är väl så att allt har behov av en hand, en stödjande gest. Varje liv är alla dessa fyra; egentligen de fyra temperamenten eller helt enkelt dessa fyra allt hör ju samman och dessa fyra är droppar i det stora havet och alla droppar är havet liksom havet är alla droppar.



Inga kommentarer: