söndag 15 maj 2016

den 15 maj 2016




I kammaren sitter hon, modern, jordekjolar utbredda, nystan i korgen pilen flätade, stickor av månsilver klirrar, maska till maska; avig möter räta, stickor förenar, modern stickar tröjor till barnen, strumpor till barnan.
Visst är det så att delar, delarna är helheten samt helheten delarna, partiklar atomer, kosmos, kosmiska rörelser
Visst är det så att kroppen längtar till anden; andliggöras, anden längtar till kroppen; kroppsliggöras.
Därav kommer det sig att delarna blev delarna och det var inte alls en kärnsprängning inte heller ett väsen vilket blåste maskrosfrön in i vinden, även om det är en vacker bild. Delarna blev delar just för att helheten skulle kunna uppleva låt oss säga varje vrå av sig själv och delarna kan genom den fysiska attraktionen uppleva varandra, varje vrå kan uppleva varje vrå, det vill säga de vrår de just nu har anknytning till, det är sant alla har anknytning till varandra ibland behöver vi sterilisera uttrycken eller enkelrikta dem för att yrsel inte skall framkallas. Det är ju så att träden visar detta så förnämligt i vårens dagning när bladen vikes ut, bladen kan nå varandra, inte alla, de närmast varandra kan nå varandra. Kanske lite större kretsar när vinden hjälper till. Bladen, löven är ju delar av detta träd ändå är de trädet.

Ett sus vandrar genom trädets krona, regn glittrar eller är det glitterögon vilka viskar; just så är det med helhetens begrepp; be grepp.

Inga kommentarer: