söndag 8 maj 2016

den 8 maj 2016




Tag av dig dina skor samt vandra barfota i gruset, i den mjuka strandsanden vilken har en konsistens av mjöl är det sammetslena steg, här i gruset ber gruset dig vara varsam; det finns vassa korn blandat med de runda viskar gruset.
Visst är det märkligt detta med betydelser; hänger du dig till passion till glädje till smärta till, till eller hänger du upp tavlor på väggarna eller hänger du upp girlander ett ord med många betydelser kan du hänge dig till ditt hjärtas drömmar eller sätter du en snara runt halsen på dem för att hänga dem; få tyst på dem.
Gruset knastrar samt säger; visst är det märkligt att grus säger grusa drömmar, när du nu vandrar är barfota kan du uppleva det grus är; grus skärper dina upplevelsesinnen bortser du från min maning är det lätt hänt att du snubblar river dig och så vidare; grus kan, utan skor, bli till en mara; en marstrand.
Grus kan malas till sand, strandsand, sanden kan med löfte av sanden användas till bilder; exempelvis kan vi säga att sanden är det gångna, det förgångna, det vilket var. Av fuktad sand kan du bygga saker, denna sand är dina tårars sand, sand fuktad med tårar; den sanden har en sälta.
Du tar en hink samt öser i sand, plattar till med handen eller spaden, handen kan ju vara en spade, så vänder du hinken upp och ned; nu är det vilket var en kaka, en sandkaka.
Låt oss garnera kakan med drömmar samt bjuda in dig till fest.
Du kan ju också själv vara hinken, sanden är det vilket var; sand år att hälla ut, hälla åter in i havet, sand har en förmåga att vara sand samt omvandlas utan skuld.

Inga kommentarer: