torsdag 26 maj 2016

den 26 maj 2016






Blomstren vilka lägger sina blad till marken, dessa vet att sina är en utopi, dessa vet att bladen är allts, därmed vet de att sina är att tömmas, att strömmen inom citationstecken upphör ett slags uttorkning, ett slags vissnande; det är det vilket syns.
Vandringen har behov av att vattnas; en vandring började  det frodiga gräsets svischande lek med doft av rödklöver med doft av grönska, sakta krympte detta frodiga och snart var fotunderlaget stenar vilka maldes till grus, grusade förhoppningar kanske, så maldes gruset till sand, vågor steg samt sjönk, vandringen uppmärksammade inte att sanden liksom vandrar, sanden ligger aldrig helt still, inte ett moln syntes i dagsintervallerna, nätterna var stjärnklara med huttrande kyla; det frodiga är nu en öken, vandringen törstar, törstar efter källan, ser skimmer eller sandrök eller hägringsrök, upplever inte fötternas nu nakna fotsulor; visst känner vandringen en brännande känsla, tankarna om vad detta är når inte fram, snart sätter sig vandringen med händer utslagna med ansiktet lutat till bröstet; huvudet är tomt och fanns det något kvar så töms det nu genom nackens böj; det går att säga att vandringen befinner sig i detta vackra; ett eko av tomhet.
Här har jag en gång varit; vandringen sitter så en god stund, tillåter bilder stiga upp, ett strå synliggörs, ett strå vilket sticks ned i sand, röd sand.
Först kommer grumsbubblor liknar grådaskig fradga, sakta blir detta grums klart, vatten, vandringen fuktar läpparna; jag hade inte ett strå, hur kommer sig detta; detta kommer sig viskar en vattendroppe vilken stannat i fingerklykans mjukhet; gräv med dina händer här, just här vid dina fotknoppar, nåväl tår; dessa visar dig framom.
Vandringen gräver och snart vidgas vattenkällan; från var stenarna kom vem kan säga det; vi kom så säger stenarna; uppmärksammade du ringarna när vattnet steg fram. Det gjorde jag; lägg oss så i ringar runt källströmmen. Vandringen lägger stenarna i ring till ring och snart är här en brunn till törstande och kanske var det så denna önskebrunn kom att bli och kanske vandringen är dess väktare vem vet. Vi vet att ur denna törst ur detta uppgivna kom denna önskebrunn; så kan vi leva med bilden av vad önskningar egentligen är; vandring ler i stillhet och ser att källan aldrig sinar.

Inga kommentarer: