fredag 17 april 2009

9 april Skärtorsdagen

Tvaga

den färdiga bilden


Upplös



Pärlans densitet


Se ringarnas regnbågsprismor

Väva vitt ljus


Ur detta


Skapas allt alltid


Allt alltid
på nytt

Det är

Vidare
Vidare

Havssilver

vad är pärlorär de täta är de är de
den si tet
dens i tetdens identitet

Tvaga den färdiga bilden
Då du håller en pärla i din hand har du en färdig bild, du säger att det är en pärla. I det ögonblicket har du låst fast pärlan, du har fråntagit pärlan dess berättelse. Den kan berätta för dig om dess ursprung om allt det vilket är runt den. Då du säger att det är en pärla blir det likvärdigt med att suga ur luften ur något och komprimera eller göra hård form av något. Den hårda formen är inte annat än rädsla. Det är egentligen att se huden knottra sig, även om det kan ha många orsaker, varje knottra är en pärla.
Är pärlor täta, är de verkligen täta, täta eller är de mjuka, vad vill de berätta, vad vill de säga dig, det är alltid den fråga du bör ställa, inte komma med din färdiga bild.
Den det - det den
Är de är den,
Du lekte med ordet densitet och nådde fram till allt livs liv – dens identitet.
Genom att uppgå i helheten och bli ingen/ingenting innebär detta icke att identiteten fråntas eller försvinner det är snarare motsatsen, identiteten förstärks görs starkare genom att helheten värnar om. Det blir ett gemensamt bärande icke ett okbärande.

Tvaga den färdiga bilden Upplös,
Upplös den egna gjorda bilden, upplös alla de bilder vilka andra har skapat genom dogmer genom pålagor vilka icke har verklighetsförankring i den sant drömmande själens riken. I den sant drömmande själens riken skapas allt liv, där lever drömmen i sina rätta kläder. Dessa kläder är icke osynliga kläder, de är icke ”Kejsarens nya kläder”, det vilket lever i denna fiktiva saga. Ändå belyser denna saga att det finns ögon vilka ser dessa kläder. Det fordras mod att bära dessa kläder ty att bära dem är att vandra naken inför världens ögon, det är att alltid svara till sitt själv, det är icke att avpersona det är att vara personlig i en högre sfär, det är att alltid levandegöra vad den andre gör genom sina obetänkta ord, eller genom sina tänkta ord. Dessa ord är icke slumpvis uthoppandes, de härrör ur ett omedvetet förtänkande tillstånd; vilket heter: ickelyssnande.




Tvaga den färdiga bilden Upplös, Pärlans densitet
Vi sade att genom att ha en färdig bild sugs luften ur pärlan, genom att tvaga det egna sinnet, befria det, frilägga det, då sker det utomordentligt vackra, nämligen att livet strömmar mellan er båda, pärlan känner dig och du känner pärlan, ni blir varandras verkligheter och därigenom kommer nästa stadium.

Tvaga den färdiga bilden Upplös, Pärlans densitet Se ringarnas regnbågsprismor
Vi behöver egentligen inte gå närmare in i dessa strofer, vatten är icke en fast form, inte luft inte jord inte eld, inget är fast form, det är dock enklare att se rörelsens ringar i vattnet, det är en god omvandlingsbild att se pärlan upplösas och bli vatten, det vatten inom vilket dess liv var, vatten, människans kropp alla kroppars kroppar består av en stor procent vatten.
Då du nu har tvagat och upplöst den färdiga bilden kan ni mötas i det vita ljuset och det är vetskapen av detta vattens liv.

Väva vitt ljus


Ur detta


Skapas allt alltid


Allt alltid
på nytt

Det är

Vidare
Vidare

Havssilver

vad är pärlorär de täta är de är deden si tetdens i tetdens identitet



Fem vita hjärtblad



fånga
solguld


ur grönpärla


stråla
hjärtlinjer


sida vid sida



ögons bedjan


förgät mig ej

i grönhavets

darrande
skälvande
andning

mot svartbakgrund

lovar fem vita hjärtblad
solgulds

blå dröm
trohet

Inga kommentarer: